Славчо Атанасов се отчете пред пловдивчани

20:08, 22 юни 15 / Политика 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от Патриотичния фронт и бивш кмет на Пловдив Славчо Атанасов отчете дейността си като народен представител. Тази вечер в препълнената зала на Общинския съвет той направи равносметка за свършеното в парламента пред граждани и представители на медиите

"Няма да се примиря с факта, че Пловдив, който беше един от най-социалните градове у нас, днес е градът с най-високите данъци", отбеляза в отчета си Атанасов. По думите му високите налози "мачкат с еднаква тежест както гражданите, така и бизнеса на Пловдив".

Като голям проблем, който месеци наред са поставяли в приемната му лекари и пациенти, депутатът изтъкна казуса с Белодробна болница. "На 15 май внесох питане до министъра на здравеопазването Петър Москов относно затварянето и ликвидирането на болницата", припомни Атанасов. Тогава министърът му отговори, че при него не са постъпвали документи за затваряне на Белодробна. "В момента обаче здравното заведение, което има 70-годишна история и е построено специално за лечение на туберкулозно болни, не функционира", подчерта Атанасов. Той отбеляза, че новото фтизиатрично отделение, открито в УМБАЛ "Свети Георги", не извършва скрининг и не изпълнява много от дейностите, присъщи на специализираната Белодробна болница. "Болницата има изключително атрактивен терен и явно затова има апетити към нея", смята Атанасов.

В отчета си той засегна още няколко ключови проблема на града, които многократно е коментирал. Като ключов въпрос депутатът определи летище "Пловдив", срещу чиято концесия той и колегите му от групата съветници на Патриотичния фронт са категорично против. "Ако искаме достойно да се представим като Европейска столица на културата през 2019 г., това летище трябва да функционира", смята Атанасов. Той припомни, че в отговор на негово питане министърът на транспорта Ивайло Московски обяви, че пловдивският аеропорт върви към концесия. "Жалко е това да се случи, след като преди 6 години държавата даде на летището 42 млн. лв. Недоумявам защо държавата иска да се откаже от летище "Пловдив", това е все едно да се откаже от кокошката, която снася златни яйца", каза Славчо Атанасов. Той заяви, че ще продължи да се бори летище "Пловдив" да остане държавна собстеност.

"Проведох няколко срещи с премиера Бойко Борисов и той обеща държавата да отпусне 20 млн. лв. за доизграждане на стадион "Пловдив", припомни още в отчета си депутатът. "Необходима бе единствено санкцията на нашия Общински съвет, но съветниците на Иван Тотев гласуваха против. Това не мога да го разбера - да провалиш на инат нещо, което е толкова важно за града", подчерта Атанасов.

Народният представител припомни още, че няколко десетки хора са дошли в приемната му с въпроса докога ще продължава произволът на банките и частните съдебни изпълнители. "Оказа се, че този проблем засяга стотици хиляди българи. Над 35 случаи има на отнети имоти през 2012 г. например и този произвол е допуснат заради законодателни пропуски", каза Атанасов.

Той се зарече, че ще продължи борбата за законодателни промени срещу монопола на банките и електроразпределителните дружества. Според него дори във феодалното право е имало повече справедливост.

В отчета си Атанасов припомни и усилията, положени от него за нормативни промени за облекчаване на данъчната тежест на българските семейства с повече от едно дете. Според него това не само ще е жест към българските данъкоплатци, но и ще е начин за справяне с демографската криза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама