ВМРО-БНД подкрепя Славчо Атанасов за кмет на Пловдив

12:13, 26 юни 15 / Политика 25 714 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВМРО-БНД ще участва на местните избори в Пловдив във формат "Патриотичен фронт" и ще подкрепи Славчо Атанасов за кмет на града. Това съобщиха днес на пресконференция в Града под тепетата лидери на воеводите.

"Считаме, че това е една успешна, доказала се коалиция. Кандидатурата на Славчо Атанасов все още не е официално обявена, очаква се това да стане в понеделник, и ние сме готови да я приемем", заяви Александър Сиди, регионален организатор на ВМРО-БНД.

Партията е направила номинации и в общата листа за общински съветници в Пловдив. Включени са всички районни председатели, като всяка структура е издигнала своите кандидати, включително областния председател Стефан Послийски и сегашният зам.-председател на Общинския съвет Камен Шишманов.

Районните организации са издигнали и кандидатурата на д-р Илия Будев, който по думите на Сиди е "успешен пловдивчанин, човек, който обича града си и е активен патриот". Петя Гогова и Васко Вътев са си направили отвод от листата за общински съветници.

Във всички райони на Пловдив ВМРО има и кандидати за районни кметове. Вече са водени разговори с коалиционните партньори за Сияна Кехайва - за кмет на "Южен"и Павел Милушев - за кмет на "Източен".

"Винаги сме се стремели да издигаме кандидатурите на разпознаваеми лица, които всеки ден се движат сред хората, познават проблемите им и отстояват позициите си. Затова за нашите кандидати за общински съветници ще е много лесно да водят предизборната кампания - не с красиви плакати и снимки, а реално сред хората, в диалог за проблемите на града", коментира Стефан Послийски.

"В Пловдив имаме много добър диалог с Реформаторския блок и се надявам, че в един момент ще постигнем консенсус с тях, затова и на този етап не казваме всички имена", каза още Сиди. По думите му в рамките на следващия месец ВМРО ще може да говори от името на една по-широка коалиция. Единствената парламентарно представена политическа сила извън Патриотичния фронт, с която ще се водят разговори за евентуална коалиция, е именно Реформаторският блок, категорични са от ВМРО.

Според воеводите само Славчо Атанасов е разпознаваемият кмет, който има шанс да победи Иван Тотев на предстоящите кметски избори в Пловдив. На въпрос на Topnovini.bg дали нагласите на избирателите ще се променят, ако бившият председател на областния ГЕРБ Здравко Димитров се кандидатира за кмет, от ВМРО заявиха, че все още е твърде рано да се коментира такъв вариант. "Следим си интерес процесите, които текат в ГЕРБ през последните дни. Заявката на г-н Димитров на този етап е единствено неговата оставка, а всичко друго е спекулации. Като сериозна политическа партия нямаме намерение на този етап да коментираме спекулации", заяви Александър Сиди.

"Имаме сериозни притеснения да не се повтори фалшификацията, както стана на миналите избори, с малката разлика между Атанасов и Тотев. Жалко е в град като Пловдив, когато се срещнат политически сили, да говорят за това как да не бъдат прецакани на изборите от Иван Тотев", коментира още Стефан Послийски. По думите му се взимат всички мерки, за да се гарантира демократичният процес на изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама