Пловдив събира най-добрите брейк танцьори

09:52, 27 юни 15 / Любопитно 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третото издание на Street Masters продължава днес с първото Европейско първенство по брейк денс. Сцената в Цар-Симеоновата градина ще събере артисти от над 20 страни от Европа и САЩ.

Началото на най-големият фестивал на улична култура в България започна вчера с концерт под наслов "Продължи линията на живота си без дрога" по случай Световния ден за борба с наркотиците. Участие в него взеха пловдивската певица Веси Бонева, Liter Jack, Тодор Гаджалов, 5 СТОТАКА, Радо, който стана известен с песента "Дърта пияница", и др. Те призоваха пловдивчани и гости на града, които се бяха събрали около сцената в градината, да не се докосват до наркотиците, а да се забавляват и ценят живота.

Веднага след това се проведе второто Европейско streetmasters първенство по бийтбокс. Титлата спечели младият бойтбоксър B-art.

По време на Европейското първенство по брейк денс днес участниците ще бъдат журирани от лидери на хип-хоп танците. В breakin` стила ще отсъжда Мидъс от САЩ, който е основоположник на цял стил в breakin` танците. В all styles битката оценки ще дава Муфаса (EGOTRIP) - представител на танцовото хип-хоп изкуство във Франция.

Наградата за победителя ще бъде участие на фестивал в една от големите европейски столици на уличното изкуство - Париж, Будапеща, Барселона или Лондон.

Записване за квалификации за Европейско първенство по брейк денс започват в 16.30 ч. В 17.30 ч. пък ще Скилър и Печенката ще се обединят за шоукейст, а в 18.00 ч. започват танцовите битки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама