Съдът отмени забраната на кмета на Карлово за протеста на мюсюлманите

11:10, 30 юни 15 / Любопитно 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Пловдив отмени забраната на кмета на Карлово за протеста на мюсюлманите. Това потвърди кметът на града Емил Кабаиванов, предаде агенция "Фокус. Той отказа да коментира решението на съда.

"Оттук нататък задължение на полицията е да осигури реда в града", каза Кабаиванов.

Самият той няма да присъства на митинг, който е забранил. По думите му Карлово е етнически толерантен град. В него живеят 25 хиляди православни християни и около 200 мюсюлмани.

Кабаиванов каза още, че не е възможно той да позволи мюсюлманите да искат нещо, което е собственост на всички карловци, тъй като Куршум джамия е историческа сграда – паметник на културата.

"Нека да дойдат гражданите от Кърджали, Велинград, Асеновград и да видят, как изглежда един възрожденски град", допълни кметът на Карлово по повод пътуващите с автобуси за протеста мюсюлмани.

Той пожела задължително да видят къщата на Левски в Карлово.  Кабаиванов заяви, че при него не е постъпвало уведомление за контрапротест.

Припомняме, че искане за провеждане на протестен митинг в защита на "Куршум джамия" постъпи в Община Карлово. Емил Кабаиванов поясни, че уведомлението е получено на 26 юни и в него се съобщава, че на 30 юни в Карлово "група граждани с мюсюлманско вероизповедание смятат да проведат митинга за "Куршум джамия" и други подобни мюсюлмански храмове в страната".

В официалното си изявление по случая кметът Кабаиванов посочва, че е упражнил правата си съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите и е забранил провеждането на заявения митинг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама