Община Пловдив маха бариерата на "Южен полъх" (снимки)

19:37, 01 юли 15 / Любопитно 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив издаде заповед за премахването на незаконната бариера на жилищния комплекс "Южен полъх". Това заяви пред репортер на Пловдив Topnovini.bg Димитър Димитров, член на инициативния комитет.

"Днес изтече тридневният срок за доброволното премахване на бариерата. Тъй като собственикът не е изпълнил заръката на Общината, ние отново излязохме на протестно шествие", допълни той.

Димитров заяви, че съоръжението е незаконно не само откъм гражданския съд, но не са спазени и всякакви общински наредби.

Десетки жители на комплекса се включиха във второто протестно шествие днес. Те отново издигнаха лозунга "Пловдив - столица на беззаконието" и "Кой е над закон и съд". Протестиращите тръгнаха от жилищния комплекс и продължиха по бул. "Александър Стамболийски", ул. "Стефан Стамболов", бул. "Никола Вапцаров", за да стигнат до сгрдата на I РУ на полицията.

Припомняме, че спорът между собствениците в комплекса и инвеститорите Йосифов и Караилански датира от 2010 г., когато двамата бизнесмени незаконно поставиха бариера, преграждаща част от вътрешният двор. След поредица от съдебни дела Караилански и Йосифов бяха осъдени да премахнат бариерата, но и до ден днешен те категорично отказват да изпълнят това решение на съда.

Жителите на комплекса са категорични, че протестите ще продължат до реалното премахване на бариерата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама