Организират голямо лятно четене за децата на Асеновград

09:25, 02 юли 15 / Любопитно 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямото лятно приключение за децата на Асеновград - "Ваканция в библиотеката", започва от днес, съобщиха от Община Асеновград.

Официалното откриване на лятната програма е от 10 часа в Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

Във фоайето на библиотеката ще  бъде открита пътуващата изложба "С ръце и сърце около света" на Център за приобщаващо образование, която се създава в рамките на  Европейската година за развитие.

Илюстрациите на художника Васил Пеев по забавен и вдъхновяващ начин представят глобални теми за деца – климатични промени, човешки права, справедлива търговия. Запознаването на децата с глобалните въпроси и начините, по които те влияят на ежедневието им,  е важна стъпка в оформянето им като граждани с широк мироглед и това е една от посоките на лятната програма на библиотеката за децата.

В работилница "Сръчковци" най-малките посетители на библиотеката ще имат възможност да изработят предмети като се запознаят с различни техники на приложното изкуство. Ще продължи традиционната и любима за децата рубрика "Гласът на публиката". Доброволците от Центъра за работа с доброволци към библиотеката и Националния алианс за работа с доброволци вече се включиха в подготовката на заниманията. По тяхна инициатива през юли ще се проведе и конкурсът "Мис и Мистър Библиотека".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама