Пловдивски лекари дискутират здравната реформа с бивши министри

10:23, 03 юли 15 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На среща в Пловдив се събират днес бивши здравни министри, председатели на парламентарни комисии по здравеопазване и директори на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК). Форумът, който започва в 11 часа в зала "Съединение", е по инициатива на Регионалната лекарска колегия, съобщиха за Пловдив Topnovini.bg от местната структура на Българския лекарски съюз.

"На 20 април колегията направи анализ на здравната реформа и взе решение да събере всички тези хора на обсъждане на реформата днес", уточни председателят на регионалната колегия д-р Георги Кръстев. По думите му на прага на стартиращата вече реформа в здравеопазването всеки от поканените експерти има виждания и сега трябва да участва в този процес.

Пловдивските лекари искат реални отговорности от институциите, за да може медицинската общност да изпълни своята мисия, каза още д-р Кръстев. На днешната среща е поканено и настоящото национално ръководство на БЛС, както и съсловните организации на специалистите по здравни грижи - фармацевти и стоматолози.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама