"Ботев" (Пловдив) надигра "Славия" в контролен мач

20:29, 07 юли 15 / Спорт 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ботев" (Пловдив) постигна нова победа в контролите, след като се наложи с 1:0 над "Славия". Спарингът се игра на стадиона в Ракитово, а единственото попадение за "канарчетата" отбеляза Нико Варела в самия край на първото полувреме, разказаха от клуба.

Срещата започна с натиск на символичните домакини от Пловдив, които пресираха съперника още от самото начало. Футболистите на "Ботев" стигаха с няколко паса до наказателното поле на "Славия", но липсваше завършващият удар към вратата на Георги Петков. Първото опасно положение в срещата бе за "белите" футболисти в 24-та минута.

Диего Фераресо се измъкна от "жълто-черната" отбрана и остана очи в очи с Галев, който изби удара на бразилеца. Последваха още няколко опасни положения пред вратата на "канарчетата", но до по-сериозно положение не се стигна. Така в 30-та минута на срещата новото попълнение в състава на "Ботев" - Нико Варела, отправи и първия опасен удар към вратата на "Славия".

Последваха бързи атаки по крилата, в които добре се включваха Васев, Огнянов и Христов. В самия край на първото полувреме след добра комбинация между Алекс Колев и Варела, уругваецът отбеляза първия гол с "жълто-черната" фланелка. Той бе изведен от тарана на "Ботев" на отлична стрелкова позиция и не сбърка за 1:0.

През второто полувреме в игра се появиха всички налични футболисти на треньора Петър Пенчев. "Ботев" бе по-дейният отбор на терена, но до нов гол във вратата на съперника не се стигна.

В 53-та минута Огнянов направи сериозен пропуск пред вратата на "белите". Филипов започна атака, подаде на Генов, който центрира към Васев в наказателното поле. Номер 8 свали топката на Мариян Огнянов, за който остана само да отправи удар, който обаче бе доста неточен.

Така "Ботев" постигна победа в четвъртата си контролна от началото на подготовката. Последната проверка е срещу отбора на "Септември" (София). Тя ще се играе на 10 юли, петък, от 18,00 часа на базата в "Коматево", поясниха от "жълто-черния" тим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама