Пловдивска ученичка с бронз от световно състезание по математика

15:08, 20 юли 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученичка от пловдивското училище "Елин Пелин" спечели бронзов медал от международното състезание "Математика без граници", чийто финал тази година се проведе в България.

В Несебър Мартина Маркова завоюва третото място сред 856 конкуренти от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Русия, Румъния, Турция и Узбекистан. Момичето вече е прието в ОМГ "Акад. Кирил Попов".

На финалите ОУ "Елин Пелин" изпрати общо петима ученици в различни възрастови групи - IV, V и VI клас. Финалната фаза на световното състезание по математика бе предшествани от три предварителни кръга. На тях училището имаше общо 13 медалисти, които донесоха 4 златни, 8 сребърни и 9 бронзови медала.

Математическите шампиони получиха и допълнителни грамоти и поздравление от своите съученици и учители по време на училищното тържество, наречено "Вечер на математика".

"Постигнатите резултати на международно ниво са най-добрият атестат за свършената работа през отминалата учебна година и показател за нивото на преподаване на математика в училището", коментира преподавателката по математика Татяна Минкова"Елин Пелин".

"Много добри са и оценките ни след националното външно оценяване, защото нашите четвъртокласници са на 6-о място в Пловдив и региона, а седмокласниците - на 24-о от общо 143 училища", каза още математичката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама