Ермин Шиляк: Не системата, а футболистите печелят мачовете

15:48, 28 юли 15 / Спорт 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не системата, а футболистите печелят мачовете", заяви новият треньор на "Ботев" (Пловдив) словенецът Ермин Шиляк.

Бившият нападател освен в родината си играе и във Франция, Швейцария, Швеция, Гърция, Китай и Белгия. Шиляк беше част от отбора на "Олимпия" (Любляна), който през есента на 1994 г. отстрани "Левски" с две победи – 3:2 и 2:1 на реванша в София.

Новият треньор бе представен от председателя на Съвета на директорите на "Ботев" Ангел Палийски. Ермин Шиляк подписа контракт за 6 месеца плюс 1 година.

"Кариерата ми като футболист беше доста добра. Сега искам да я продължа като треньор и да предам опита си на играчите", каза новият треньор на "канарчетата".

Словенецът обясни, че не е имал много време, за да се запознае с играта на отбора, но е прегледал няколко клипа и е чел статии в интернет.

"Знам имената на някои от футболистите. Ще е нужно време да се запозная с тях, а на по-късен етап да преценя дали има нужда от нови попълнения", коментира Шиляк.

Той допълни, че не е удачно още от самото начало да променя стила на игра на "жълто-черните", защото не системата, а те самите футболисти печелят двубоите.

"Смел съм, не се страхувам и искам да се докажа", заяви новият треньор на "Ботев".

За предстоящото пловдивско дерби Шиляк отбеляза, че знае колко е важна тази битка за "канарчетата". "Мачът е специален за отбора. Знам какъв заряд носят тези дербита, участвал съм в такива", допълни той.

Председателят на Съвета на директорите на "Ботев" Ангел Палийски заяви, че новият треньор на "жълто-черните" ще получава заплата, която е само 1 евро в повече от тази на играчите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама