Природозащитници правят флашмоб против строежа на зоопарка в Пловдив

07:43, 29 юли 15 / Любопитно 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивчани организират граждански флашмоб против незаконния строеж на зоологическа градина. Протестните действия ще се състоят от 8.30 часа днес на входа на съоръжението откъм висящия мост. 

"След протест и сигнали до държавните органи за грубото погазване на законите при строежа на новата зоологическа градина, той продължава да тече", казват организаторите.

"След като стана ясно, че няма влязло в сила разрешение за строеж, излязоха наяве още документи, които показват пълното опорочаване на всякакви законови процедури - от одобряването на устройствените планове до издаване на заповедите за сеч на дървета в района", допълват от сдружение за Граждански контрол – Защита на животните, и сдружение ГЕО.

Припомняме, че на 9 юли т.г. природозащитници и съпричастни към каузата им пловдивчани протестираха срещу строежа на новата зоологическа градина в Пловдив с аргумент, че той е незаконен.

Тогава те се заканиха, че ако не бъдат чути ще протестират пред Прокуратурата и пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

От Община Пловдив коментираха, че работите по обекта са стартирали при наличието на всички необходими документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама