250 изпълнители от цял свят се включват в Международния фолклорен фестивал в Пловдив

07:18, 03 авг 15 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
250 изпълнители от цял свят се включват в 21-вото издание на Международния фолклорен фестивал, който започва днес в Пловдив.

Танцови състави от три континента ще покажат таланта си в Града под тепетата от3 до 7 август. Очакват се трупи от Испания, Корея, Турция, Сърбия, Полша. За първи път идва и трупа от Аржентина, съобщиха от Община Пловдив.

Символичен домакин от българска страна ще бъде Професионалният фолклорен ансамбъл на Сливен.

Всяка вечер от 17.30 часа съставите ще дефилират по Главната. Те ще тръгват от "Дом Левски" и през централната пешеходна зона ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където ще изнасят кратки концерти. Официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър ще започват в 20 часа.

Освен концертите в Пловдив представления ще има и в други населени места в Пловдивска област. Ансамблите от Турция и Испания ще гостуват в Асеновград на 4 август, а на 6 август танцьорите от Сърбия и Полша ще гастролират в Хисаря.

Паралелната културна програма включва обиколка на забележителностите в Пловдив, Бачковския манастир и Асеновата крепост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама