Пловдивчани с разнопосочни мнения за плажа на Марица

18:42, 04 авг 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разнопосочни мнения изказват пловдивчани в социалните мрежи за плажа на Марица. В многобройните коментари към публикациите на Пловдив Topnovini.bg по темата има както одобрение на идеята, така и тотално отричане и възмущение.

Коментиращи определят плажа като "поредната простотия на някой с неизживяно детство", както и "голяма тъпотия". "Ми честно казано, не ме кефи! Не че съм хейтър, ама можеха да се постараят повече, в смисъл, че можеха да декорират тези "басейни", примерно със скали или нещо подобно. А това изглежда като домашен басейн в задния двор" изказва мнение фейсбук потребителят Just Cool Jongamix.

"Срамувам се!!! Кой се изгаври с пловдивчани с този "проект"?", пита риторично Невена Русенова. "Че в Париж, като правят плаж по Сена, да не се срамуват хората? Или пак сме по-католици от папата?", контрира пък Танчо Агушев.

"Не знам каква "традиция" се възстановява, но сигурно ще е на повече от 100 години, защото точно пък там не помня да е имало плаж (че и градски). А да влезеш в р. Марица... да се "къпеш"!?... не е за християни, защото самоубийството е грях голям", пише Generall East.

Според читателка на Пловдив Topnovini.bg, представила се като Ина, "басейните печелят "Оскар" за трагико-комизъм".

Припомняме, че проектът "Плажът на Марица" бе официално открит на 2 август и идеята на инициаторите от One Architecture Week е да се възстанови позабравената традиция на някогашните публични бани край Марица. Целта е зоната около реката да бъде оживена и приобщена към социалното пространство. Затова и през септември тук ще заработи отворена сцена, на която ще се провеждат различни музикални събития, работилници, лекции, дебати, филмови прожекции.

Директорът на платформата "Едно" (One) Асен Асенов също не сдържа реакцията си, насочена към тези, които според него неоснователно критикуват проекта. "Преди подходът към Марица приличаше на градска тоалетна. Тогава нямаше проблем за никого. В момента, в който от бунище го превърнахме в плаж, стана проблем", сподели той.

"Всяко действие има своето противодействие - все забравям, че трябва да свикна с това. Разбира се, че не е случайно, че сме стигнали до тук - най-бедната страна в ЕС. Това, което ни убива, е свръхпроизводството на негативизъм. Можем да го победим само с любов и търпение. Уча се", написа Асенов в личния си профил във фейсбук.

По думите му единствената цел на организаторите е била да провокират пловдивчани да обърнат внимание на реката, без никакви други претенции.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, "Плажът на Марица" е част от замисъла на фестивала One Architecture Week, който ще се проведе от 18 до 27 септември в Пловдив. Тазгодишната тема на международния форум е "При-общената река".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама