Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства от 0 до 3 години отвори врати в Пловдив

09:24, 17 авг 15 / Любопитно 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Пловдив заработи Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства от 0 до 3 години, в който обединените усилия на Община Пловдив и фондация "За Нашите Деца" ще допринесат нито едно българско дете да не израства в изолацията на социалните домове, а да живее в сигурна и развиваща семейна среда, съобщиха от общинската администрация.

Комплексът се изгражда от Община Пловдив с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейски съюз. Основната цел на проекта е деинституционализация на деца от 0 до 3 години, чрез предоставяне на адекватна и навременна подкрепа на семействата.

На официалното приветствие към специалистите от екипа на комплекса присъстваха Веселина Ботева, директор на дирекция "Социална политика", и д-р Иглика Казанджиева директор на Дом за медико-социални грижи за деца гр. Пловдив и директор на КСЗУДС в Пловдив. Специалистите бяха приветствани и от Мариана Петрова, мениджър отдел "Качество и развитие на социални услуги" във фондация "За Нашите Деца" и Елка Налбантова, директор, която представи историята на работата на фондацията в Пловдив.

Комплексът разполага с 6 центъра за работа с деца и семейства - Семейно-консултативен център, Център по приемна грижа, Център за ранна интервенция и дневна грижа за деца в риск и деца с увреждания, Специализирана резидентна грижа за малки деца с тежки увреждания, Център за майчино и детско здраве и Център за психично здраве. Предвижда се в Комплекса, който се намира на ул."Г.С.Раковски" № 13, да работят общо 60 души персонал.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама