Започва изграждането на Център за управление на трафика в Пловдив

07:17, 25 авг 15 / Любопитно 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва изграждането на Център за управление на трафика по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив", финансиран по Оперативна Програма "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР, съобщиха от Община Пловдив.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще присъства на символичното стартиране на дейностите.

Центърът за управление на трафика е част от големия транспортен проект  и е на обща стойност 6 223 620 лева с включен ДДС. В рамките на договора ще бъде изградена и внедрена система за управление на трафика, включваща нови трафик контролери с модерна технология, трафик детектори на стратегически места, светофарни дисплеи и устройства, включително система за предоставяне на приоритет на автобусите, обслужващи масовия градски транспорт, система за видеонаблюдение (CCTV) на определени локации, под-системи и оборудване за центъра за управление на трафика.

На 50 кръстовища ще бъдат изпълнени корекции/осигуряване на достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания.

Общата стойност на проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив" е 44 306 947 лв. Основната цел, която си поставя е насърчаване използването на устойчиви начини на транспорт (обществен транспорт и придвижване с велосипед).

Намаляването на замърсяването и вредните емисии, вследствие реализацията на проекта ще има положителен ефект върху цялото население на Община Пловдив. Пътниците в обществения транспорт ще използват подобрени услуги, по-качествено обслужване и намалено време за пропътуване на разстоянията. За ползвателите на леки автомобили реализацията на проекта ще осигури по-бързо и безопасно придвижване.

Ще бъде повишена и сигурността на преминаващите уличната мрежа, като за лицата с увреждания ще бъдат създадени специални условия за улеснен достъп до обществения транспорт. Велосипедистите ще разполагат с разширена, обновена и новоизградена мрежа от маршрути, улесняваща достъпа им до различни точки на града, която едновременно с това ще им осигурява и по-висока безопасност и удобства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама