EVN: Готови са първите фактури с новите цени на тока

19:40, 26 авг 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готова е първата група фактури след влизането в сила на новите цени на електроенергията, те могат да бъдат заплащани от днес, съобщиха от пресцентъра на EVN България.

От 1 август е в сила решение на Комисията за енергийно и водно регулиране за нови цени на електроенергията. Това означава, че електроенергията се фактурира по новите цени на отделните тарифи, считано от тази дата. Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията във фактурите - в случая за август 2015 г. – е разделена на два отделни периода: потребление по стари цени до 31 юли 2015 г. включително и потребление по нови цени от 1 август 2015 г.

Срокът за заплащане на фактурите за първата група битови клиенти е до 15 септември 2015 година.

Изготвянето на фактурите за aвгуст 2015 г. се извърши на база следния принцип, който се прилага от години при всяка промяна на цени: количеството консумирана енергия по стари цени е изчислено като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юли 2015 г. до 31 юли 2015 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. Количеството консумирана енергия по нови цени е изчислено като произведение на броя на дните от 1 август 2015 г. до датата на отчитане през август 2015 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама