Юрист е кандидатът на БСП за кмет на община Кричим

11:00, 27 авг 15 / Политика 25 728 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С ясна визия за лява, социално ориентирана политика и широко гражданско участие в местното самоуправление влиза в предизборната кампания общинската организация на БСП в Кричим. На свое заседание социалистите утвърдиха кандидат за кмет на общината, листа общински съветници и приеха платформа за управление и 17 ангажимента към жителите на общината.

За кандидат на БСП за кмет на община Кричим  единодушно бе избран Николай Стоянов. Кандидатът на левицата е на 49 години, юрист, безпартиен. Завършил е Висше военно училище и Пловдивски университет, работил в системата на МВР. В момента има адвокатска практика.

Конференцията подреди и листа общински съветници, като за своя успех на предстоящите избори залага на професионалисти, млади лица и утвърдени общественици. Водач на екипа е председателят на общинската структура Теодора Кирякова.

Активно, прозрачно и ефективно самоуправление, професионално работеща и компетентна общинска администрация, това е необходимо, за да се извърши промяната в Кричим, заяви Кирякова при представянето на платформата за управление на общината. Днес дейността на органите на местно самоуправление в общината се осъществява в обстановка на влошена бизнес среда, висока безработица, ниски доходи, ограничен достъп до здравеопазване, демографски срив.

"Община Кричим се нуждае от промяна!", категорични са от БСП, като залагат на няколко важни акцента в сферата на отношенията с инвеститори, социалната политика и разходването на  средствата по европейски програми и от бюджета. Подмяна на водопроводната мрежа на улиците, пропуснати при реализирането на проекта за В и К, реконструкция, ремонт и изграждане на нови  улици, тротоари, зелени площи, спортни и детски площадки  и създаване на Общинско предприятие "Строителство и ремонтни дейности, сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на ТБО" са част от ангажиментите на БСП. В социалната сфера акцент е въвеждането на безплатно обучение за всички деца от  задължителната предучилищна възраст, ремонт на Здравната служба, както и търсенето на възможности по различни програми за осигуряване на линейка за спешна и неотложна помощ.

Резултатът от тези промени трябва да доведе до подобряване качеството на живот във всички негови измерения и ние ще работим в тази посока, заяви  Теодора Кирякова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама