Областна администрация - Пловдив, посрещна делегация от Палестина

20:06, 27 авг 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делегация от Палестина посрещна Областна администрация – Пловдив, днес.

Гостите от община Ал-Бире бяха посрещнати от зам.-областния управител на Пловдив Владимир Маринов. Визитата се осъществява по покана и с домакинството на кмета на Първомай Ангел Папазов и е продължение на подписаното на 6 юни тази година Споразумение за приятелски връзки и сътрудничество между Община Първомай и община Ал-Бире.

В представянето си на областта, нейното административно устройство, икономически показатели, ресурси и приоритети за бъдещо развитие, заместник-областният управител подчерта, че една от най-големите индустриални зони„Тракия Икономическа зона”, която делегацията също ще има възможността да посети, играе ролята на основен механизъм за ускорено развитие на териториите в област Пловдив,чрез привличане на инвестиции.

Кметът на община Ал-Бире пък изрази задоволството си от реализираната среща и от възможността да представи своите намерения за сдружаване с други общини, с цел осъществяване на бизнес контакти и партньорства в областта на хранително-вкусовата промишленост, засилване на културния обмен. Той подчерта, че много негови съграждани са учили в България, пазят изключително скъпи спомени от страната ни и това е добра основа, върху която днес се работи за стимулиране на директните контакти.

Кметът на община Първомай Ангел Папазов разказа на свой ред за осъществените бизнес контакти с фирми от хранително–вкусовата промишленост от Първомай, с които палестинската страна вече има подписани търговски договори.

В резултат на настоящата визита е подготвено подписването на още едно споразумение за сътрудничество, този път между община Садово и община Петуния в Палестина, което със сигурност ще разширява и укрепва взаимоотношенията помежду им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама