Откриха световното първенство по таекуондо в Пловдив (снимки)

21:10, 27 авг 15 / Спорт 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Откриха световното първенство по таекуондо в "Колодрума" в Пловдив. За грандиозната церемония в единия край на спортното съоръжение бе построен декор, наподобяващ Античния театър.  

На откриването, съпроводено с музикална програма, присъстваха кмета на Пловдив Иван Тотев, представители на Световната федерация по таекуондо, председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров и други официални гости.

Това е първото голямо състезание в многофункционална спортна зала в града. Над 850 души от 83 държави пристигнаха за 19-ото Световно първенство по таекуондо за мъже и жени, което е до 30 август в Пловдив.

Битките започнаха още тази сутрин от 09.00 ч. Българският национален отбор се представя от 20 състезатели (7 жени,13 мъже). В новото съоръжение ще се проведат всички срещи освен финалите "отборно-спаринг", които ще бъдат на Античния театър в Стария град.

Маргарита Стойчев и Антон Огорелков записаха победи в елиминационните кръгове в дисциплината "спаринг индивидуално". Трикратният шампион на Европа за юноши и дебютант при мъжете Огорелков се наложи над Шанг Ли Ен от Китай , а Стойчева срази гъркинята Александра Сереметис.

Националният ни тим обаче загуби от Република Корея в дисциплината "форма –отборно" и отпадна от шампионата .

Официалното откриване на "Колодрума" е в неделя (30 август) от 18.30 ч. и ще бъде излъчвано на живо по БНТ1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама