Наказаха фенове на "Ботев" (Пловдив) заради боя преди мача с "Берое"

17:04, 28 авг 15 / Спорт 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем привърженици на "Ботев" получиха наказания днес от Старозагорския районен съд, съобщи съдията по делата Росен Чиликов.

Феновете са признати за виновни в спортно хулиганство по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия (ЗООРПСМ), заради  това, че на 22 август около 17.00 часа в Стара Загора на кръстовището на ул. "Августа Траяна" и ул. "Г.С.Раковски", непосредствено преди провеждането на футболната среща между отборите на "Берое" и "Ботев", са участвали в сбиване на голям брой лица, привърженици на двата футболни клуба.

Четирима от тях признаха вина и смекчиха наказанията си.

Най-сериозното наказание е задържане за 18 денонощия в  териториалните структури на МВР и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от две години. Пловдивчанинът е санкциониран по-строго,  защото вече има подобно наказание за сбиване през 2008 г. отново в Стара Загора.

Друг фен ще трябва да прекара 15 денонощия в  териториалните структури на МВР и да не посещава спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от година и половина. Компания ще му прави и пловдивчанин наказан с 10 денонощия в  териториалните структури на МВР и забрана за посещение на  спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от година и половина.

Трима от пловдивските привърженици на "Ботев" са глобени по 800 лв. и имат забрана за посещение на  спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от година и половина. Още един е с глоба от 500 лева и забрана за една година. Всички те са признали вина за сбиването.

Един от феновете е оправдан, този, който е помогнал на раненото непълнолетно момче от Асеновград.

Решенията на съда са окончателни и влизат в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама