Структура на ГЕРБ премина към НФСБ

19:50, 28 авг 15 / Политика 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На специално организационно събрание в село Скутаре най-голямата местна структура на ГЕРБ в община Марица, начело с организационния си секретар Николай Матаков, напусна редиците на партията си и се присъедини към НФСБ, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

Причината за напускането е несъгласие на членовете от няколко местни структури с решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, досегашният кмет на община Марица Димитър Иванов да бъде отново издигнат като кандидат за кмет на общината.

На събрание за номиниране на кандидати за кметове на Марица, провело се на 19 юни тази година, няколко структури на ГЕРБ от общината заявяват желанието си за кмет на голямата община да бъде подкрепен кметът на село Войводиново Анастас Димитров от НФСБ. Събранието номинира също и Димитър Иванов. Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ взема решение в полза на Иванов. Това обаче среща бурна реакция от организационните секретари и членовете на няколко местни партийни структури, които настояват за кмет на община Марица да бъде подкрепен Анастас Димитров от НФСБ, защото не считат мандата на досегашния кмет Димитър Иванов за успешен и имат сериозни резерви към работата му като кмет.

"Това присъединяване не ме изненадва, защото следвайки цялостната политика на Националния фронт за спасение на България, тук, на местно ниво, хората виждат в наше лице родолюбци и патриоти, които реално работят и защитават интересите им по места", коментира кметът на Войводиново Анастас Димитров.

Той е номиниран от НФСБ за кандидат за кмет на община Марица на предстоящите местни избори. В населените места на общината има натрупано сериозно недоволство от управлението на кмета Димитър Иванов, заради повишаването на такса смет, завишаването на административните услуги и най-вече от пълната абдикация на община Марица от проблемите на отделните населени места в нея.

"Хората протестират с право, защото масово по селата няма изградена канализация, а пътната инфраструктура е в окаяно състояние", допълни още Анастас Димитров.

"Ние сме заложили като наш приоритет решаването на тези сериозни проблеми и ще работим усърдно за това веднага след изборите. Защото смятаме, че хората от община Марица ще ни подкрепят. Очаквам до един месец и други местни структури на ГЕРБ в общината да се присъединят към Националния фронт за спасение на България", коментира номинираният за кмет на Марица от НФСБ Анастас Димитров.        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама