БСП-Пловдив: Ние сме единствената сериозна, организирана и безкомпромисна алтернатива

10:58, 29 авг 15 / Политика 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политически доклад за актуалната обстановка и задачите пред партийната структура в града приеха делегатите на конференцията на БСП – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на партията.

Социалистите са категорични, че местните избори ще се проведат при изключително сложна обстановка, повлияна и от  международните събития.

"Войната в Украйна, бежанската криза, предсрочните избори в Гърция са реални рискове, колкото и да изглеждат странични за местната власт", каза докладчикът Димитринка Вакрилова, заместник-председател на ИБ на БСП – Пловдив.

Тя предупреди за порочните изборни практики и похвати, грубо погазващи българското законодателство, емблематични за управляващите в момента – административен натиск, заплахи и принудителен корпоративен вот.

Социалистите прогнозираха фрагментиране на дясното пространство, тъй като на много места "политическите патерици" на ГЕРБ разтрогват съюза.

От БСП не спестиха критики за 4-годишния мандат на управляващите в Пловдив. Едни от най-високите местни данъци и такси, финансово раздути инфраструктурни проекти, закриването на училища и болници, липсата на усвояване на европейски средства, както и взетият 30-милионен заем, с който натовариха поколения пловдивчани, са маниер на управление, на което трябва да се сложи край, заявиха делегатите.

"БСП остава единствената сериозна, организирана и безкомпромисна алтернатива  на сегашното управление, способна да проведе отговорна кампания с добре формулирани и ясни политики във всички сфери на местната власт. Затова трябва да мобилизираме целия си организационен ресурс в името на Пловдив", подчертаха от ръководството на социалистите.

В предстоящата кампания БСП – Пловдив ще заложи на позитивен дух, конструктивно мислене и ясни ангажименти с конкретни показатели. Диалогът с избирателите, отчитане на тяхното мнение и на тази база – създаване на една привлекателна визия за бъдещето на Пловдив, са приоритетните задачи, които си поставят пловдивските социалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама