Започва учебната година в пловдивската духовна академия

08:22, 01 сеп 15 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новата учебна година откриват днес в Православната духовна академия "Св. св. Кирил и Методий" в Пловдив, съобщиха от висшето духовно училище. Академията ще посрещне втория си випуск студенти, който тази година наброява тридесет и пет души, половината от които жени.

От 8:00 часа бе отслужен празничен молебен и водосвет в храма на висшето духовно училище, а в 8:30 часа започват учебните занятия на студентите задочно обучение. Учебната година за студентите редовно обучение ще започне на 1 октомври 2015 г.

От една година възстановената Православна духовна академия "Св. св. Кирил и Методий” обучава студенти по "Православно богословие" в редовна и задочна форма на обучение. Курсът е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование.

В учебния план основният акцент е поставен върху богослужебната подготовка на студентите, библейската и патристичната култура, изучаването на класическите езици и върху догматическото и нравственото богословие.

Студентите могат да се възползват от възможността да живеят в пансиона, с който разполага висшето учебно заведение.

Пловдивската духовна академия е висше богословско училище под ръководството на Светия Синод на Българската православна църква. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите я могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама