Откриха обновения надлез "Скобелева майка" в Пловдив (снимки и видео)

15:07, 01 сеп 15 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Напълно обновеният надлез "Скобелева майка" бе открит официално днес в Пловдив. Лентата преряза кметът на Пловдив Иван Тотев в присъствието на депутати, районни кметове, представители на фирмата изпълнител - "Пътища" АД, граждани и журналисти. Свещеник отслужи водосвет и благослови пътното съоръжение.

След реконструкцията съоръжението е с дължина 137 метра, с две платна по 7.5 метра и външен тротоар. Подменени са еластичната ограда и мантинелите, както и електрическото осветление. Положени са антисеизмични буферни устройства и армиран усилващ бетон, който да подобри конструкцията на самия мост.

"Това е едно от двете мостови съоръжения в Пловдив, които не бяха реконструирани от момента на своето изграждане в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Другото е мостът на бул. "Васил Априлов", чието официално откриване предстои на 6 септември", припомни кметът Тотев. Той подчерта, че за 24 месеца на практика е било изградено ново съоръжение, като направената рехабилитация касае не само надлеза, но и други дейности, включително над 1 км подпорни стени. Целият проект включва и преасфалтиране на бул. "Цариградско шосе", както и изграждане на лента за ляв завой към бул. "Освобождение" и район "Тракия".

"По този начин "отпушваме" една градска тапа, която беше голямо неудобство. В Пловдив има огромен входно-изходен поток сутрин и вечер от автомобили на жители на съседни населени места", отбеляза Тотев. Той припомни, че първият етап за промяната на източния вход към Пловдив включваше изграждането на огромния пътен възел "Скобелева майка" на стойност 12 млн. лв.

Втората фаза от работата е именно рехабилитацията на надлеза, който от днес вече е отворен за движение. Стойността на дейностите по ремонта на моста, асфалтирането на бул. "Царигардско шосе" и левия завой към бул. "Освобождение" е 4.5 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама