Четири премиери и два топспектакъла ще видят пловдивчани в "Сцена на кръстопът"

20:17, 02 сеп 15 / Култура 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 представления на 12 български и 3 чуждестранни трупи, четири премиери и 1000 изпълнители се включват в тазгодишното, 19-о издание на театралния фестивал "Сцена на кръстопът" в Пловдив.

Откриването е на 10 септември от 19 часа с премиерата на "Сестри Палавееви" по едноименния роман на Алек Попов в Дома на културата "Борис Христов". Представлението е на Драматичен театър - Пловдив. Трупата от Града под тепетата ще представи и втора премиера - "Няма ток за електрическия стол" от Александър Секулов, на 11 септември от 19.30 часа в Камерната зала на Драмата.

"Щастлив съм, че догодина "Сцена на кръстопът" ще се завърне и в дома си - голямата сцена на Драматичния театър, след като вече започна ремонтът на изгорялата сцена", сподели зам.-кметът по култура Стефан Стоянов. Той допълни, че театралният фестивал е доказателство за успешността на модела за партньорство между Министерството на културата, Община Пловдив, Драматичния театър и частни спонсори.

С премиери в Пловдив идват и трупите на театър "София" - "Ние сме вечни" от Кирил Буховски, и на Драматично-куклен театър "Константин Величков" - "Деветият ден" от Венцислав Кулев.

В програмата са включени още "Свалячи" от Елин Рахнев, "Семеен албум" от Малин Кръстев, "Театър, любов моя" от Валери Петров, "Петокнижие Искааково" от Анжел Вагенщайн, "Любовна афера" от Филип Блазбанд, "Дакота" от Жорди Галсеран.

Публиката в Пловдив ще види и двете най-награждавани представления за миналия сезон - "Каквато ме искаш" от Луиджи Пирандело с режисьор Теди Москов и "Къщата на гнева" от Лорка с режисьор Диана Добрева.

Три са чуждестранните трупи - Мюзикхолният театър от Киев ще представи "Мерилин Монро - образ, засенчен от живота", Държавният театър от Анталия - "Жорж Данден от Молиер, а Парижката театрална компания "Шеневоа" идва със "Списъкът" след успешни изяви на престижния фестивал в Авиньон.

Фестивалът включва още студентски представления на НАТФИЗ и НБУ, както и премиери на книгите на Николай Ламбрев-Михайловски и Пенка Калинкова, концерти на Стефан Вълдобрев и "Акапела".

Цените на билетите са от 10 до 25 лв. За спектаклите "Семеен албум" и "Къщата на гнева", всички билети вече са продадени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама