Ангел Джамбазки внесе сигнал за "Колодрума" в Европейската комисия

16:11, 04 сеп 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Евродепутатът Ангел Джамбазки е внесъл в Европейската комисия сигнал с искане за проверка на кмета на Пловдив Иван Тотев и действията му, свързани с изграждането на спортната зала "Колодрума". На пресконференция в София днес Джамбазки заяви, че сигналът в Брюксел е внесен след необяснимото по думите му мълчание на българските институции.

Преди близо три месеца народните представители от Патриотичния фронт Борис Ячев и Валентин Касабов внесоха сигнал до главния прокурор с искането за проверка заради оскъпената многократно обществена поръчка за изграждане на "Колодрума" и обвързването на семейството на Иван Тотев със строителната фирма "Главболгарстрой". Копие от сигнала до главния прокурор те изпратиха на финансовия министър, Агенцията за държавна финансова инспекция и до парламентарната антикорупционна комисия.

"Отговор на този сигнал досега няма. Да, междувременно залата стана известна покрай перипетиите на правителствения самолет и отварянето-неотварянето на колесника - и с това ще приключа с усмивките, - но не стана ясно защо мълчат българските институции и защо цената на "Колодрума" е нараснала между 4 и 5 пъти, без самата зала да е мръднала дори и с 1 квадратен метър разширение? Ако това не е корупция - здраве му кажи", заяви Ангел Джамбазки на пресконференцията, която даде заедно с общинския съветник от Пловдив Слави Георгиев и регионалния организатор на ВМРО за Пловдив Александър Сиди.

Евродепутатът определи като сериозен проблем обвързаностите на кмета на Пловдив и семейството му с фирмата изпълнител "Главболгарстрой". "Тази фирма строи второто крило на семейния хотел на господин Тотев, семейната къща и му отпуска заем от 1 млн. лв. И пак ще попитам - е, това не е ли конфликт на интереси? Затова внесохме сигнала в ЕК", заяви Ангел Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама