Малчуганите от асеновградското село Боянци ще творят вкусотийки за изложба

08:26, 10 сеп 15 / Любопитно 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В малката зала на читалището в асеновградското село Боянци се открива кулинарна работилничка "Вкусотийки в чинийки". Инициативата е на Община Асеновград, Центъра за обществена подкрепа и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Малчуганите ще могат собственоръчно да направят любимите си вкусотийки, които ще бъдат подредени в изложба, от която всеки ще може да опита вкусните изкушения.

Целта на кулинарната работилница е да стимулира желанието на децата да се занимават с извънкласни дейности, които да развиват творческото им мислене и въображение, разказаха от Община Асеновград. Стартът е в 10,30 часа днес.

По-късно през деня асеновградчани пък ще могат да заведат децата си на семеен пикник под наслов "Довиждане ваканция, здравей училище и детска градина!" – организиран от Местната комисия срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Асеновград и библиотека "Паисий Хилендарски".

Детската забава стартира днес от 17 часа в централния градски парк, но при лошо време ще се проведе в Градска библиотека.

В програмата са включени много забавления и изненади, семейни игри и арт-работилници.

По време на празника ще бъде представена националната кампания "Да бъдеш баща" с материали на асоциация "Родители" и изложба на сдружение "Бъдеще за децата" - Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама