Емил Караиванов: Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта

18:33, 15 сеп 15 / Култура 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на община Асеновград откри новата 2015-2016 учебна година в ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” в село Боянци и ОУ „Никола Вапцаров” в Асеновград, съобщиха от общинската администрация.

„Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта.”, с тези думи д-р Караиванов приветства всички ученици на територията на общината, които наброяват над 5500 деца тази година.

В село Боянци първият учебен ден започна с издигане на националния флаг пред ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров”, празникът за всички жители на селото бе двоен, тъй като кметът д-р Емил Караиванов официално откри и  новото разширение към него. Проектът бе финансиран от Инвестиционната програма на Община Асеновград на стойност 460 хил. лв. /260 хил. лв. тази година и 200 хил. лв. от миналата година/.

Строително-ремонтните дейности се извършиха от фирмата-изпълнител „Бибов и Ко” ООД в период за 6 месеца /това лято и миналото лято по 3 месеца/. Новата част на училището разполага с нови класни стаи, спомагателни кабинети, кабинет на директора и специална стая за предучилищната група за децата от Боянци.

Директорът на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” Стефан Стефанов лично благодари на д-р Емил Караиванов за сбъдването на голямата му мечта-децата от селото да учат в европейско учебно заведение. С първия училищен звън всички възпитаници, заедно със своите учители пристъпиха прага на училището, водени от кмета на община Асеновград.

С празнично настроение и пъстра музикална програма откриха учебната година и в ОУ „Никола Вапцаров”. След тържественото слово по повод за 15 септември на директора Цветанка Попова тя даде думата на кмета д-р Емил Караиванов. В своето обръщение към учителите, той подчерта, че тяхната професия е мисия, защото освен знания и умения, формират и нравствените ценности у младите хора.

Тази година училищния праг пристъпват 611 първокласника, които тепърва започват да се учат от живота. Специално на всички тях кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов подари по една общообразователна игра „Моят Асеновград”, чрез която малчуганите ще опознаят по забавен и интересен начин своя роден град.

По повод Първия учебен ден д-р Емил Караиванов изпрати поздравителни адреси и до всички детски градини на територията на общината, като част от образователната система.

„Пожелавам Ви, детската градина да бъде едно от най-интересните места във Вашия живот. Помагайте си другарски, играйте и учете заедно, и слушайте на какво Ви учат Вашите учители и родители”, се казва в обръщението на Кмета на общината към малчуганите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама