Зарибиха язовир "Пясъчник" с 20 000 шарана

09:09, 19 сеп 15 / Любопитно 25 706 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев присъства лично на  зарибяването на язовир "Пясъчник" в пловдивското село Беловица, съобщиха от Областната администрация в Пловдив.

В събитието участваха областният управител на област Пловдив Розалин Петков, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Янчо Янев, неговият заместник Галин Николов и Христомир Копчев – началник-отдел "Рибарство и контрол – Южна България" на ИАРА.

В началото на тази седмица областният управител се обърна с молба към зам.-министър Грудев с цел повишаване на биоразнообразието на най-големия язовир на територията област Пловдив в яз. "Пясъчник" да бъде извършено зарибяване със зарибителен материал – шаран. Такова мероприятие не е правено повече от 20 години на акваторията на язовира. В отговор на молбата, няколко дни по-късно зарибяването е факт и вчера в него бяха пуснати 20 000 броя шарани с различна големина.

Зам.-министър Грудев уточни, че за тази дейност няма предвидени средства от Европейския бюджет. Областният управител Розалин Петков изказа огромната си благодарност на Министерството на земеделието и храните и на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури за помощта.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама