Ангелина Топчиева: Пловдив ще посрещне безпроблемно изборния ден

13:13, 10 окт 15 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пловдив ще може безпроблемно да посрещне изборния ден. На този етап техническата осигуреност е налична. Надявам се да няма проблеми." Това обяви секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева по радио "Фокус".

Предприети са всички мерки за нормалното протичане на изборите в Града под тепетата, категорична бе Топчиева. По думите й, служителите на общинската администрация и на шестте районни администрации изпълняват своевременно своите ангажименти. Избирателните секции вече са образувани, обявени са и избирателните списъци.

"Осигурени са необходимият брой избирателни кутии и паравани. Вече са изпробвани и копирните устройства", каза още Топчиева. Все още се договаря транспортът, който ще е на разположение на секционните комисии в деня на изборите.

Като цяло времето за гласуване в изборния ден няма да бъде достатъчно, смята Топчиева. "При висока избирателна активност има опасност да се образуват опашки пред избирателните секции. Нека хората да упражнят правото си на глас, но не в последния момент на изборния ден", призова секретарят на Община Пловдив. Тя напомни на пловдивчани да проверят предварително дали фигурират в избирателните списъци, както и къде ще гласуват, за да не стават обърквания в деня на изборите и всеки да е информиран.

Ако времето за гласуване се окаже недостатъчно, Изборният кодекс дава въможност да се удължи изборният ден, припомни Топчиева. По думите й това ще се преценява на място във всяка секционна комисия в деня на изборите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама