Свидетел: Отваряха чували и пишеха в протоколите в нощта на балотажа в Пловдив

18:18, 19 ное 15 / Политика 25 1106 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Видях как се отварят чували с протоколи. Видях как се пише в протоколи на 15-20 места", това заяви свидетелят Тодор Петков в днешното съдебно заседание по повод оспорването на резултатите от изборите в Пловдив от Славчо Атанасов.

Свидетелят Тодор Петков, на 21 г., е бил председател на 57 СИК в район "Северен". Той беше разпитан от съдията по делото Стоил Ботев. Младежът заяви, че след приключване на изборния ден той и други членове на СИК са били откарани в палата №6 на панаира, за да предадат чувалите с бюлетини в ОИК. Там, според Петков, е можел да влезе всеки.

"Никой не ми поиска документ, за да вляза в зоната за сигурност в панаира. Достатъчно беше , че носех чувал", заяви още свидетелят.

Петков каза, че въпреки видените нарушения, не сигнализирал нито на ОИК, нито на полицията, която охранявала зоната. Видял и как телевизия "Скат" снимала нарушенията, но бил далече. За видяното разказал само на близки.

Петков не даде ясен отговор как жалбоподавателят е разбрал, че той е видял нередности в нощта на балотажа. Извън съдебната зала адвокатът на Славчо Атанасов заяви, че свидетелят е участвал в СИК от квотата на коалицията на Славчо Атанасов.

Деница Чингарова, председател на ОИК на изборите пък заяви, че личните възприятия на свидетеля по никакъв начин не доказват опорочаване на избора на кмет в Пловдив.

В седебното заседание днес беше изгледан и записът от изборната нощ на телевизия "Скат". Бяха разгледани и изготвените от ТЗ на ГРАО списъци с избиратели, които са изискани от ПФ.

Съдия Ботев даде срок до утре, 20 ноември, 10,30 ч., адв. Василев да представи становището си по тези списъци с препис и за другата страна. Става въпрос за 1122 души, които са дописвани и са "гласували под черта".

Съдът задължи до 10 ч. на 23 ноември да бъдат представени исканите декларации и удостоверения на гласувалите, които са дописвани в избирателните списъци.

Поредното заседание по делото, в което Славчо Атанасов оспорва изборния резултат , ще бъде във вторник, 24 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама