Създават "Plovdiv air", първи полети през юни догодина

12:42, 24 ное 15 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 1 юни 2016 година летище "Пловдив" очаква първите полети на нова пловдивска авиокомпания. Проектът за създаването на "Plovdiv air", възлизащ на 5 млн. евро, представи бизнесменът и пилот Пламен Янков по време на първия регионален форум, организиран от Фонда за развитие на Южен – централен район "Феникс фонд", провел се в Пловдив днес. 

По думите на Янков на първо време авиокомпанията ще разполага с два самолета, изпълняващи от 4 до 6 вътрешни, международни и чартърни полети на къси и средни разстояния всеки ден. Като основни дестинации той посочи Измир, Истанбул, Атина, Букурещ, Белград, Тирана, както и полети до Рим, Лугано, Милано.

Янков обяви, че очаква подкрепата на Община Пловдив, която вече е проявила интерес към проекта.

Той бе категоричен, че бъдещето на компанията не зависи от концесионера на летището, който и да е той.

"Ще сме компания на пловдивския бизнес и граждани", коментира Янков и поясни, че в момента текат процедурите по учредяването й.

На кръглата маса днес бяха съобщени и още няколко новини.

Турският депутат Ибрахим Кьошдере обяви инвестиционно намерение за концесия на летище Пловдив. Бе заявено и желание за италиански и швейцарски инвестиции около летището за строеж на аутлет с марката "Фокс Таун" по подобие на този, намиращ се край Лугано, Швейцария.

"Летище "Пловдив" има бъдеще. Пловдив има своето развитие чрез летището. Днес ние обединяваме силите си, за да бъде отворена южната врата на България", обобщи Атанас Кънчев, член на УС на "Феникс-фонд".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама