Премахват всички метални гаражи от центъра на Пловдив

12:10, 26 ное 15 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гаражните клетки в междублоковите пространства ще бъдат премахнати, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му вдигането на металните гаражи ще започне пилотно от район "Централен".

Отстраняването на клетките ще започне още от януари 2016 г., уточни кметът. За всяка зона, където има гаражи, по райони ще се изготвят проекти за облагородяване на пространството.

За "Централен" се предвижда пълно премахване на всички гаражни клетки в рамките на две години. За сметка на това жителите на района ще получат възможност за гарантирано паркиране на платени паркоместа с надписан регистрационен номер на колата. Цената на такова паркомясто в междублоковите пространства ще е 15 лева на месец.

Идеята ще бъде обявена за публично обсъждане на сайта на Община Пловдив и ако се приеме от Общинския съвет, ще започнат конкретните действия по реализацията й. В случай че резултатите в "Централен" са добри, ще се продължи и с премахването на гаражните клетки от районите "Южен" и "Тракия". По думите на Тотев обаче не се предвижда това да стане в "Северен" и "Източен", поне до 2018 г.

На мястото на всеки две гаражни клетки ще бъдат обособени по три места за паркиране, увери Тотев. Освен това ще се промени цялостно визията на централната градска част, ще се премахне мръсотията около гаражите и ще се оформят градинки.

"За мен това е важна крачка с оглед на това, че Пловдив ще е Европейска столица на културата през 2019 г.", коментира кметът на Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама