Започва големият фестивал на младото вино в Пловдив, повежда го Дионисиево шествие

08:12, 27 ное 15 / Любопитно 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седмото издание на фестивала "Дефиле на младото вино", едно от най-важните събития за винен туризъм в България, се открива официално днес. Старт на Дефилето ще даде традиционното Дионисиево шествие, което тръгва от площада пред сградата на Община Пловдив в 13 часа. Церемония е от 14 часа на Лапидариума в Стария град. Гости ще бъдат председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, представители на Министерство на туризма, Националната лозаро-винарска камара, Европейския рицарски орден на виното, много пловдивчани и гости на града.

Символичното начало на дегустациите ще бъде дадено с отваряне на бъчвата на младото вино, предоставена от миналогодишния носител на златното отличие – "Вила Юстина". Дегустациите продължават цял ден, както и през уикенда - 28 и 29 ноември.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на последната реколта на 26 водещи изби от цялата страна. Производителите ще представят своите млади вина в неповторимата атмосфера на 12 емблематични локации в Стария Пловдив, сред които къщи, ресторанти и открити площи. В голяма част от обектите ще бъде предлагана и специално приготвена храна за дегустациите. Участие във фестивала ще вземат и производители на мед, които ще представят своята екологична продукция.

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина ще бъдат връчени по време на специална вечер на майсторите на виното, която ще се проведе на 28 ноември, събота.

Посещение на тазгодишното издание на фестивала е включено в програмата на участниците в Седмата международна среща на туроператорите, която се откри вчера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама