Поетеса от Провадия подарява лирична вечер на пловдивчани

15:30, 28 ное 15 / Култура 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поетеса от Провадия подарява една лирична вечер на пловдивчани. Ивелина Никова ще представи свои творби в залата на читалище "Алеко Константинов – 1954". Заедно с нея ще бъдат и децата от фолклорна формация "Куклици" към ОДК - Пловдив, тъй като тя е и автор на няколко песни от репертоара им.

Ивелина е родена в Провадия, завършва висшето си образование в Икономическия университет във Варна и понастоящем работи като главен счетоводител.  Професията й обаче съвсем не пречи на поетичните й начинания. В актива си като творец Ивелина има четири стихосбирки  - "България в сърцето ми", "Златни нишки", "Копнеж по слънце" и "В тебе аз ще остана". В момента работи върху най-новата си творба - новелата "Алтън".

Младата жена е носител на редица награди, включително и специална награда в конкурс "Добромир Тонев" в Пловдив.

"Няколко мои стихотворения вече се превърнаха в песни", похвали се тя. "Тази година с мой текст участвах и във фестивала "Пирин фолк". От детска фолклорна група "Куклици" също направиха две песни по мои текстове. Всъщност сега за пръв път представим и песента "Три цвята", разказа Ивелина и покани всички желаещи да я чуят на 12 декември от 18 часа в читалище "Алеко Константинов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама