Конкурс "Най-добро домашно вино" обяви Община Асеновград

10:09, 03 яну 16 25 661 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционният конкурс "Най-добро домашно вино", реколта 2015 год., обяви Община Асеновград, съобщиха от местната администрация.

Надпреварата ще бъде в категории за бели вина и за червени вина и ще се състои на 31 януари, неделя, от 14 часа в ресторант "Асеновец" - Асеновград.

Най-доброто домашно вино ще се определи от дегустационна комисия от специалисти от Националния институт за изследване и контрол на вината и спиртните напитки-София, Университета по хранителни технологии - Пловдив, Изпълнителната агенция по лозата и виното - София, и "Винзавод" АД - Асеновград.

Ще бъде раздаден награден фонд 920 лева и два броя 50-литрови бурета, разпределени за двете категории.

Наградата на производител от населено място извън Община Асеновград ще е 50-литрово буре.

Жури на публиката ще даде награда от 120 лв.

Регламентът за участие е следният: В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина от реколта 2015 г. Вината да бъдат бистри и налети в стъклени бутилки. Производителите могат да участват само със собствени вина.

В конкурса не могат да участват вина, произведени от грозде от директни сортове. Не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани. Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното.

От всяко вино, предложено за участие в конкурса, производителят трябва да притежава минимум 30 броя бутилки. Проби от вината (3 бутилки) трябва да бъдат предоставени минимум 15 дни преди датата на конкурса.

Заявки за участие се приемат в Община Асеновград до 15.01.2016 г. (петък), информираха от градската управа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама