Пловдив с уникална 3D презентация за "Ваканция и СПА експо"

10:26, 06 фев 16 / Любопитно 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив ще бъде представен чрез атрактивен 3D разказ на 33-ото издание на международната туристическа борса "Ваканция и СПА експо", която започва на 11 февруари в столичния "Интер експо център", научи репортер на Пловдив Topnovini.bg.

Уникалната презентация ще разкаже за обекти от културното наследство в Града под тепетата през различните епохи. "По линията на времето" е новата атракция на Община Пловдив и първо по рода си в България представяне на туристическа дестинация по интерактивен начин.

Това е една съвременна приказка, в която посетителят попада в шест различни стаи от миналото и настоящето на града, сам избира къде да отиде, разглежда филми и отделни експонати от колекциите на пловдивските музеи и галерии. След борсата в София атракцията ще бъде експонирана на подходящо място в Пловдив, където ще може да се разглежда от гражданите и гостите на града.

Броят на изложителите от България и от чужбина надхвърля 390 - за сравнение през 2015 г. броят им е бил 330. На фона на многобройните негативни събития и проблеми, които засегнаха трайно световния туризъм през 2015 г., включвайки се във "Ваканция и СПА експо 2016", участниците доказаха, че туризмът е бизнес без алтернатива, каза на пресконференция в София доц. Соня Алексиева.

"Ваканция и СПА експо" предлага всяка година нови инициативи, предоставя на туроператори, хотелиери и фирми от сектора все повече бизнес възможности. Форумът е предназначен както за професионалисти, така и за широката публика.

И тази година в трите дни на борсата ще бъдат демонстрирани много и разнообразни идеи на туроператорите и общините (над 40) за насърчаване на вътрешния туризъм и привличането на повече българи да пътуват и почиват в страната. А организарите от "Прим експо" ще поставят началото на инициатива в подкрепа на професионалното образование под надслов "Туризмът подарява надежда". С обединените усилия на Министерството на туризма и редица спомоществователи ще бъде проведен благотворителен търг, за да бъде даден шанс на един млад българин да приключи успешно своето гимназиално образование по туризъм и да получи работа след завършването си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама