Съдят таксиджии за запален автомобил в Пловдив

15:05, 07 фев 16 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдебното заседание срещу Радослав Керанов и Милко Доевски е насрочено за утре. Срещу управителя на една от пловдивските таксиметрови компании  Радослав Керанов  е повдигнато обвинение за подбудителство за палеж. Според обвинителният акт съдружникът му Милко Доевски е запалил автомобила на председателя на националната асоциация за защита на превозвачите Георги Ряпов. Четирима са свидетелите в процеса, един от тях е Мартин Поптолев. Той пък е задържан по делото на адвоката Владимир Елдъров, който е обвинен за подбудителство към убийство и палеж на имущество на негови конкуренти.   

На 24 септември 2014 година шестместното такси на Георги Ряпов беше опожарено. Два месеца по-късно за умишления палеж бяха задържани Радослав Керанов и дясната му ръка Милко Доевски.

Една от причините за палежа според Ряпов  е отнемането на  лиценза на Керанов.

Според таксиметрови шофьори лицензът на първата от фирмите, чийто собственик реално е Керанов, а фиктивно е Милко Доевски,  е отнет през миналата година. След месеци има забрана за работа и на втората от фирмите му.  По-късно документите са одобрени

В предишното съдебно заседание защитниците на Керанов се опитаха да отложат делото и да намалят цената на депозирания граждански иск от Ряпов в размер на 5 400 лева. Оспори се и оценката на изгорелият автомобил, който според вещото лице е близо 10 хиляди лева. Назначена беше повторна експертиза

Един от четиримата свидетели по делото е таксиметровият водач Хачо Хованесян, който е работил във фирмата на Керанов. След като е напуснал, къщата му е била запалена.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама