Обвиняват пловдивчанка за измами на възрастни хора

19:40, 08 фев 16 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу 41-годишната пловдивчанка Мария Георгиева. Тя е обвинена за измама с цел набавяне на имотна облага в условията на продължавано престъпление.  В събота  по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът  е взел постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

До момента е установено, че тя е съпричастна към общо седем измами, извършени в периода от 9 януари 2014 г. до 3 февруари 2016 година.

Последният случай е от миналата сряда. Георгиева се срещнала на паркинг пред магазин в район „Южен“ в гр. Пловдив с 85-годишна жена, на която съобщила, че е позната на нейната внучка, живуща в Канада. Обяснила, че трябва да й даде пари, за да внесе документите на внучката в посолството в София за отпускане на пенсия. Възрастната жена й дала 140 лева, които по-късно при личен обиск са били иззети от измамничката от полицаи от Първо РУ на МВР-Пловдив.  

В хода на разследването са събрани доказателства, че тя е съпричастна и към още шест измами с пострадали лица на възраст над 80 години, които били ощетени със суми между  80 и 330 лева. Измамите са  извършени само на територията на Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са и експертизи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама