Немска терапия помага при диабет и спасява от ампутация

21:03, 08 фев 16 25 938 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В България има около 500 000 души, които страдат от диабет, а годишно над 130 българи се подлагат на ампутация, вследствие на диабетна полиневропатия или диабетно стъпало.

Лечение има чрез ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия. Тя е създадена в университета „Ерланген”, Германия, под ръководството на д-р Улрих Рандол. Основава на теорията, че заболяванията са резултат от нарушената ритмика на организма на клетъчно ниво. Матрично-ритъмната терапия е призната като медицинска техника от ЕС. Наред с ефикасното и приложение при травми и хронични болки на опорно-двигателната система терапията дава резултати и в борбата с диабета – лекува трудно зарастващи рани, нормализира кръвообращението, възстановява кръвотока, отпушва лимфните пътища, премахва отоците. Данните са въз основа на резултатите, постигнати с МаРиТе в 15 страни от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти.

Терапията се прилага в Пловдив и София. „Наблюдава се нормализиране на нивата на кръвната захар, особено бързо при  малките пациенти, подобряване на метаболизма и на функциите на жлезите с вътрешна секреция", обясни Соня Гарабитова, една от първите прилагащи терапията в България. Тя е лично обучена и сертифицирана от д-р Рандол.

Вторичен ефект от лечението е нормализирането на телесното тегло.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама