Пловдивските бедни не искат помощи, останаха 80 тона храни

20:55, 10 фев 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 80 тона хранителни продукти са останали след края на раздаването на помощи за най-бедните в Пловдив област. 64 % от социално слабите в Пловдив град са получили предвидените пакети. Очаква се социалните служби да определят нови уязвими групи по програмата, които да получат неизползваната храна, коментира пред Пловдивската телевизия директорът на БЧК в града под тепетата Таня Георгиева.

Раздаването на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещите се започна на 6-ти януари тази година и трябваше да приключи в края на същия месец. Кампанията обаче беше удължена до 5-ти февруари.

22 547 социално слаби граждани в Пловдивска област трябваше да получат помощите, само 18 496 са се възползвали. За Пловдив град цифрите сочат следното: при Правоимащите в Пловдив са били 7134, едва 4 267 са взели хранителните пакети.Припомняме,че се раздаваха 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

От БЧК са направили анализ чрез анкети за причините, които са най-чести за неполучаването на продуктите.  "Хората не правят разлика, че това е нова програма.  Тя не е структурирана като старата, която беше изпълнявана в продължение на шест години, а хората получаваха на три транша целия си хранителен пакет", обобщи Таня Георгиева.

Остатъкът ще бъде преразпределен на друга социална група. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама