Билетите и картите в Пловдив остават на същите цени, пътуваме и почасово

13:45, 12 фев 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цената на билетите и преференциалните карти за градския транспорт в Пловдив се запазват. Това стана ясно след приключване на работна среща на превозвачите в града с представители на Община Пловдив за новите услуги, които фирмите ще предоставят на пловдивчани след въвеждането на Транспортния проект от 1 април.

Преференциалните карти за пътуване остават 16 лева,  а еднократният билет 1 лв. Пътуване 1 час с прикачване в града ще струва 1.5 лв. Цената на билет за един ден ще струва 4 лева, а за 24 часа  - 5 лв, съобщи зам.-кметът по "Транспрот" Златин Велев.

Електроннното зареждане на 10 билета за градския транспорт ще е на цена от 9 лева, едноседмичната карта за една линия - 12.5, а  за един месец - 35 лева.

За всички линии услугата ще струва 50 лева, три месеца -130, за половин година -260, за 9 -390 и за 12 - 520 лева, изброи още той като подчерта, че предложението за ценовата оферта ще влезе в сила след като бъде гласувано на сесия на ОбС на града съвсем скоро.

"Преференциалните карти за пътуване ще се издават еднократно със снимка на лицето, след което ще може да бъдат зареждани автоматично на новите автоматни устройства за срока, за който ще важат - за учениците една учебна година, а за лицата с увреждания до изтичане на ТЕЛК-овото решение”,  подчерта още Велев.

"Така се слага край на опашките и дългото чакане", коментира още той.

По думите му, колкото по-ново е превзоното средство и колкото повече места има, то толкова повече общината ще плаща на превозвача.

"По този начин стимулираме изполването на по-нови автобуси, така ще повишим и качеството на услугата”, подчертат зам.-кметът.

На български и английски език пък ще бъдат съобщавани в автобусите имената на спирките на градския транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама