Иван Тотев: Мястото на Пловдив в „Най-добра европейска дестинация 2016“ е голям успех

15:53, 12 фев 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като голям успех за Пловдив определи кметът инж. Иван Тотев третото място, което градът спечели в престижния конкурс  „Най-добра европейска дестинация 2016“.

„Тази класация ни постави в една орбита с градове като Париж, Лондон, Рим, Атина и други, които са признати за връх в туристическата индустрия. А фактът, че дори сме пред тях в класацията е повод за гордост не само за пловдивчани, но и за всички българи", коментира кметът Иван Тотев. Той подчерта, че благодарение на усилията, които се полагат в последните 4 години Пловдив бележи устойчив ръст в туризма, а градът все по-често намира лидерско място в различни световни и родни класации.

Припомняме, че Пловдив бе единственият български град, номиниран за участие в 7-мото издание на състезанието за титлата „Best European Destination 2016“.  Гласуването започна на 20.01.2016 г. и приключи на 10.02.2016 г. На първо и второ място се класираха съответно хърватският град Задар и гръцката столица Атина. В надпреварата участваха 15 града от Стария континент.

В писмо от снощи до Община Пловдив изпълнителният директор на конкурса „Най-добра европейска дестинация” Максимилиен Лежун пише: „След 3-седмично състезание е време да споделим резултатите от най-значимия конкурс, свързан с туристическите дестинации в Европа. Досега в резултат от участието си в състезанието Пловдив беше споменат в повече от 780 статии само през първите 3 седмици от събитието, а също така и в над 6400 коментара и 118 487 споделяния в социалните мрежи“.

Лежун подчертава, че тазгодишното състезание е пожънало безспорен успех, като е разбило всички рекорди в броя на гласувалите, Пловдив е получил подкрепа от 179 различни държави.

"Европа е чудесна, а Пловдив е в центъра на нейния подиум", подчертава още изпълнителният директор на „Най-добра европейска дестинация” Максимилиен Лежун.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама