Оставиха обвинения в изнасилване Иван Евстатиев в ареста

19:32, 12 фев 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След заседание, продължило 4 часа, Районният съд в Панагюрище остави обвинения в изнасилване Иван Евстатиев в ареста. Защитата му обяви, че ще обжалва. Заседанието, на което ще се гледа обжалването, е на 16 февруари от Окръжния съд в Пазарджик, съобщи Радио Пловдив

Днес магистратите изслушаха медиците, направили четворна експертиза на здравословното състояние на Евстатиев, който получи инсулт. Според адвокатите му той е в тежко състояние и трябва да напусне ареста, за да се лекува. 

По- рано днес бившият кмет на Стрелча беше изписан от болницата в Пазарджик, но не присъства на съдебното заседание. 

Хора от Стрелча за пореден път се събраха пред Районния съд в Панагюрище на протест срещу Иван Евстатиев и с искане той да остане в ареста. Решението на съда беше посрещнато с аплодисменти.

Хората настояват за справедливо правосъдие. В подписка, изпратена до главния прокурор, са се включили над 1 300 души, които искат Евстатиев да остане в ареста, тъй като се опасяват, че може да напусне страната. 

Адвокатът на бившия кмет на Стрелча Ташкена Колчева твърди, че здравословното състояние на Иван Евстатиев след прекарания инсулт се подобрява и е нормално той да бъде изписан от болницата, но има опасност от втори инсулт при връщането му в ареста. Протестиращите от Стрелча освиркаха защитничката на Иван Евстатиев при влизането й в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама