Асеновградчани се поклониха пред Апостола на свободата

14:53, 14 фев 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много асеновградчани се включиха в днешния традиционен поход поклонение в памет на Апостола на свободата до манастира "Света Петка Мулдавска".

В памет на йеродякон Игнатий архиерейският наместник ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев отслужи панихида в съслужие с отец Никола Янев. След това самодейци към НЧ "Родолюбие-1873" изнесоха рецитал за делото на великия Апостол на свободата.

Кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов изказа своето признание към делото на Васил Левски, като поднесе венец пред барелефа на революционера, който се намира пред входа на манастира.

"Левски е образец на родолюбие, на възвишен пример на безгранична обич и несъкрушима воля да се служи до последно издихание на родината!", каза в словото си градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха общински съветници от Асеновград, народният представител Манол Генов, местни политически партии, сдружение "Устремени” и граждани.

В манастира "Св. Петка Мулдавска бе раздаден и курбан за здраве.

Асеновград ще почете с възпоменателен митинг паметта на Васил Левски и на 19 февруари (петък) от 12 часа пред паметника на Апостола в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама