Ученици гостуват на Техническия университет в Пловдив

07:19, 23 фев 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският филиал на Техническия университет (ТУ) посреща днес ученици, които се интересуват от инженерната професия. По традиция висшето учебно заведение провежда Ден на отворените врати, на който обичайно гостуват възпитаници на пловдивските училища. Този път на ул. "Цанко Дюстабанов" 25 от 13 до 16 часа се очаква да дойдат и ученици от Пазарджик и Смолян, съобщиха от ТУ

"Забелязал съм, че на традиционния Ден на отворените врати учениците влизат при нас в университета с малко притеснение, но си тръгват много по-уверени и с по-голям интерес към възможностите да учат инженерни науки в нашия университет", сподели казва проф. д-р Въльо Николов, директор на ТУ - София, филиал Пловдив.

Традицията е учениците да бъдат посрещнати от преподаватели от всички катедри на ВУЗ-а, както и от студенти, които вече вървят уверено по този път и добре познават страховете на връстниците си от собствен опит.

На гостите в Деня на отворените врати ще бъдат показани лаборатории по компютърни системи и технологии, роботика и автоматика, електроника, електротехника, авиационна и транспортна техника, машиностроене, оръжейни системи, машиностроителни технологии с цифрово-програмно управление и полиграфска техника. Често обиколката в Техническия университет завършва със селфи пред военния самолет, който е в двора на Трети корпус.

"В Деня на отворените врати искаме да дадем кураж на младите хора, че ставайки студенти при нас, те ще се впишат в общността от над 100 хиляди инженери, получили образование в най-авторитетното висше техническо училище в България", каза още проф. Николов. В Деня на отворените врати се дават и консултации за това как учениците могат да кандидатстват в Техническия университет - както с тест по математика, така и с успешно издържани държавни зрелостни изпити (по математика или физика, или български език и литература).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама