Пловдивският културен институт представя изложба на художника Осман Юсеинов

17:55, 23 апр 16 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският културен институт представя изложбата „Видения на духа“ на художника Осман Юсеинов. „Видения на духа“ е серия абстрактни живописни картини, нарисувани в различни емоционални състояния, които са изразени, чрез експресията и колорита. Целта на изложбата е да потопи зрителя в един различен свят, в който да се омагьоса и почувства свободата да преоткрива  себе си, чрез силата на  въображението.

„Когато рисувам картините си гледам предимно да изразя моите емоционални състояния - отражение на търсенето на смисъла и разбиране на света около мен. Наблягам на експеримента, експресията и колорита главно чрез абстрактни форми. Те ми дават силата и свободата да докосна подсъзнателно и в дълбочина емоционалният свят на зрителя, който чрез въображението се преплита и става част от света изобразен в картината. Този диалог на светове между мен и публиката винаги ми дава силата за още повече работа и ме провокира за нови експерименти върху подсъзнателното въздействие на живописта. Настоящата изложба е част от експериментите и търсенията ми върху подсъзнателното въздействие и диалог с публиката“, споделя авторът.

Осман Юсеинов има участия в множество изложби и конкурси в страната и чужбина. Като основател и член на група „Тъп-Дъб“ в периода 2014- 2015 год. има много осъществени проекти и участия във фестивали на съвременното изкуство със свои пърформанси.

Картините на Юсеинов ще са експонирани в Пловдивски Културен Институт до 13 май.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама