Търсят 60 младежи за обучение и работа към Община Родопи

12:56, 25 апр 16 25 759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект на Община Родопи осигурява придобиване на професионална квалификация на 60 икономически неактивни младежи. Търсят се 30 кандидати, които да бъдат строители и 30 озеленители, съобщиха от Общината.

Осигурено е обучение, а след това и работа за 6 месеца на младежи от 18 до 29, чрез Център за професионално обучение.

30 души по първа степен на професия "Работник в озеленяването", специалност "Озеленяване и цветарство" се предвижда да се обучават 300 учебни часа, всеки от които по 45 минути. Разпределението е по модули като се предвиждат 106 учебни часа по теория и 194 часа по практика. На всеки успешно преминал държавните изпити, ще бъде издадено свидетелство за професионална квалификация удостоверяващо придобитите знания и умения.

300 учебни часа, всеки от които по 45 минути се предвиждат и за професия по втора квалификационна степен "Строител" специалност "Външни облицовки и настилки". Програмата включва 96 учебни часа по теория и 204 часа практика. Отново на всеки, който успешно премине изпитите ще получи удостоверение за професионална квалификация.

Всеки, който желае, може да се запише за обучението, като подаде документи в общинската администрация на ул. "Софроний Врачански" №1 А в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама