Бързо производство срещу двама, превели афганистанци през границата

12:32, 27 апр 16 25 602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Златоград, наблюдава бързо производство срещу 20-годишен мъж от Видин и срещу 23-годишен от Годеч за превеждане през границата на група хора без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, в съучастие - престъпление по чл. 280, ал. 2, точки 1 и 3 във връзка с ал. 1 и във връзка с чл. 20 от Наказателния кодекс.

До момента видинчанинът е привлечен като обвиняем по посочения текст като помагач. Предстои провеждане на процесуално-следствени действия спрямо мъж от Годеч, при които ще се изясни неговата роля при превеждането на чужденците през границата.

На 26 април 2016 г. около 12 часа по-младият мъж е шофирал микробус, марка "Мерцедес", който бил спрян за проверка от полицейски патрул в Златоград. В автомобила пътували 22 души, граждани на Афганистан. 12 от тях са деца, ненавършили 16 г. Установено е, че същия ден групата е влязла от Република Гърция в България и целта на чуждите граждани е била да стигнат до Германия.

Предстои днес мъжът от Годеч да бъде задържан за срок 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Под ръководството на Районна прокуратура - Златоград, се установява и съпричастността на други лица към извършеното на престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама