"Културни посолства в Капана" представят в Пловдив

09:47, 03 май 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Свобода на словото. Независимостта на медиите през погледа на белгийските и българските карикатуристи" е темата на изложбата, която ще бъде представена от Кралство Белгия и Фондация "Едно за култура и изкуства" в рамките на проекта "Културни посолства в Капана".

Изложбата ще се проведе от днес до 14 май 2016 г. в Капана – квартал на творческите индустрии на ул. Христо Дюкмеджиев 10 (офиса на Фондация Едно за Култура и Изкуства) в Пловдив.

В изложбата са представени белгийските артисти Камагурка, Сесил Бертран, Канар, Крол, Kуирит, Йохан, Дюбус, Гал, Илах, Ким, Марец, Вадот. Посетителите ще се запознаят и с работата на редица български артисти: Чавдар Николов, Алла и Чавдар Георгиеви, Георги Чалъков, Илиян Савков, Ивайло Нинов, Ириен Трендафилов, Йовчо Савов, Любомир Михайлов, Милко Диков, Никола Георгиев-Кайо, Трайко Попов, Тошо „Цочо” Пеев, Ивайло Цветков, Валери Александров, Владимир Маринов.

Проектът "Културни посолства в Капана" се провежда за втора поредна година след успешния си старт през 2015 година. До момента в Пловдив бяха представени изложбите "Приключенията на Неро и компания" на популярния белгийски комикс художник Марк Слеен и изложба “Театрален плакат” на проф. Майевски, изложбата New G(o)ods!, която представя млади автори в областта на продуктовия и графичен дизайн. Паралелно с това бяха представени и три спектакъла от цикъла "Театротека“ - екранизации на полска "млада“ театрална драматургия. Сред трите съвременни полски пиеси бяха: "Куфарът” – реж. Вавжинец Костшевски, "Валентина” – реж. Войчех Фаруга, "Цукер сутиен” – реж. Агата Пушч. Събитията бяха реализирани съвместно с Посолство на Кралство Белгия, Полски институт и Чешки център.

Проектът за поредна година има за цел да представи съвременно културно съдържание от Европа и да допринесе за международното измерение на Капана като квартал на творческите индустрии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама